Haglskydeprøve Træning

Vi afholder haglskyde prøver på fastsatte datoer, vi hjælper dig gerne til at bestå haglskydeprøven, der skal en del træning til, vi har en række datoer, som kun er forbeholdt haglskyde aspiranter

Haglskydeprøve

Senest opdateret den 06-08-2020

Har du taget jagttegn i 2014 eller senere, skal du bestå en haglskydeprøve, før du må gå på jagt med glatløbet haglgevær. Man kan tilmelde sig en haglskydeprøve, når man har bestået jagtprøven. Haglskydeprøver afholdes af Danmarks Jægerforbund for Miljøstyrelsen. Tid og sted for haglskydeprøver fremgår af Mit jagttegn samt her på siden under Jagtens prøver.

Før prøven

Skal du indbetale et prøvegebyr på 200,00 kroner og tilmelde dig en haglskydeprøve. Betaling og tilmelding sker på Mit jagttegn.

Du kan læse mere i “Huskeliste til haglskydeprøven”, som du kan finde på filoversigten øverst i højre side.

Til prøven

Til prøven skal du fremvise gyldigt jagttegn og fotolegitimation, medbringe våben og den fornødne flugtskydningsammunition. Det vil sige patroner med haglstørrelse 7 – 9 og en haglladning på maksimalt 28 gram. Yderligere oplysninger om haglskydeprøven fås hos Danmarks Jægerforbund på tlf.: 88 88 75 00.

For at bestå prøven

For at bestå haglskydeprøven skal der afgives skud til seks højreduer, seks venstreduer og seks bagduer. For at bestå skal to lerduer i hver kategori rammes. Der må maksimalt anvendes 18 patroner til prøven

Jagtens prøver

For at få jagttegn i Danmark, skal man bestå en teoretisk og en praktisk prøve.
Når man har indløst sit jagttegn, skal man efterfølgende bestå en skydeprøve, før man kan få tilladelse til at gå på jagt med den pågældende våbentype.

Bekendtgørelse om jagttegn er ændret pr. 1. juli 2020

Ændringen af bekendtgørelsen medfører blandt andet, at en jæger ikke længere skal bestå haglskydeprøven for at kunne aflægge riffel- eller buejagtprøven. Derudover er der også ændret i afmeldings- og tilmeldingsfrister for alle prøvetyper, og så er antallet af prøveforsøg ændret for jagt- og buejagtprøverne.

Vi vil løbende opdatere vores hjemmeside og dens information om prøverne.

Se den nye bekendtgørelse her.

Sådan får du jagttegn

  • Gennemfør et jagttegnskursus
  • Bestå jagtprøvens skriftlige del
  • Bestå jagtprøvens praktiske del
  • Bestå en skydeprøve før man kan få tilladelse til at gå på jagt med den pågældende våbentype.

Læs mere om Jagtprøven